Motief Atelier

Advies en begeleiding

Ben je een ontwerper of designer? Ben je een meubelstuk aan het uitwerken waar stoffeerwerk aan te pas komt? Wil je je ontwerp graag op een duurzame manier vormgeven met natuurlijke materialen? Heb je een innovatief idee, maar ben je nog op zoek naar de gepaste knowhow en ondersteuning? 

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aan de hand van jouw ontwerp en budget bekijken we samen de mogelijkheden. We onderzoeken welke materialen het meest geschikt zijn en maken indien nodig een proefopstelling. 

Multiple choice

Bij de opstart van Motief Atelier deelden we een atelierruimte in de oude stadsbib met textielontwerpster Veerle Tytgat. Veerle kwam naar ons met de vraag of het mogelijk zou zijn om haar breiwerk te gebruiken als stoelbekleding.

Barbara Standaert - Start it@KBC

Ontwerpster Barbara Standaert werd door KBC gevraagd om de centrale ontmoetingsplek van de nieuwe Start it-kantoren in Antwerpen vorm te geven. Ze vulde de ruimte met stalen ‘stelling-frames’.

voelstoel_overzicht_4x3

Voelstoel - ‘Vibrating soundscape’

In opdracht van Concertgebouw Brugge maakten geluidskunstenaar Jürgen De Blonde (All Things Sound) en ontwerper Ward Delbeke (“draW” Design Studio) deze installatie. De ‘Vibrating Soundscape’ is een trillend meubel dat muziek en geluid niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar maakt.

Resortecs ©

Het smeltgaren van Resortecs ziet eruit als een gewoon garen maar is net iets anders. Dit garen werd ontwikkeld om de verschillende onderdelen van een kledingstuk sneller van elkaar te kunnen scheiden. Wij onderzochten of de draad ook toegepast kan worden in meubelstoffering.

Resortecs
FRANK_overzicht_4x3

Frank strandstoel

Filip en Frank vonden een oude dubbele strandstoel op een rommelmarkt. Het frame had een erg specifieke structuur. Ze gingen de uitdaging aan om op basis hiervan een nieuwe strandstoel te ontwikkelen.

Beroepsverkennende stage

Motief Atelier werkt samen met Compaan en GTB. Beide organisaties ondersteunen en begeleiden mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van beroepsverkennende stages laten we mensen kennismaken met de ambacht van het meubelstofferen. 

BVS_beeld1