Alternatieve vulling2018-04-24T11:32:42+00:00

ALTERNATIEVE VULLING

Loading...

Voor de alternatieve vulling gebruiken we natuurlijke materialen die we met vernieuwende en snellere technieken verwerken. Of we gebruiken innoverende materialen waarop we de klassieke, duurzame methode toepassen. We proberen hier vooral snellere resultaten te bekomen zonder in te boeten op comfort en kwaliteit.

Doordat we natuurlijke en lokale materialen gebruiken, is meubelstofferen voor ons een duurzame én innoverende ambacht.

OPBOUW

Afhankelijk van het gebruikte materiaal passen we een klassieke of vernieuwende methode van opbouw toe.

PLATEN VAN NATUURLIJK MATERIAAL
Plaat van paardenhaar met natuurlijke latex

Platen van paardenhaar

In plaats van een milieuvervuilend vulschuim opteren we voor het ecologische alternatief van platen van paardenhaar gebonden met natuurlijke latex. Het haar is afkomstig van de staart en de manen van het paard. De structuur van de platen is luchtig en veerkrachtig. We verlijmen de flexibele platen op hout, plaatsen ze op elastische singels, of op springveren.

Plaat van kokosvezel met natuurlijke latex

Platen van kokosvezel

Ofwel gebruiken we platen van paardenhaar ofwel van kokosvezel (vezels van de kokosnootschil). De kokosplaten zijn goedkoper maar minder flexibel dan die van paardenhaar.

Geperste plaat van gerecycleerd katoen

Gerecycleerde katoenplaten

Ook gerecycleerde katoenplaten zijn milieuvriendelijker dan de veelgebruikte vulschuimen en hebben onze voorkeur. Ze zijn wel minder veerkrachtig dan de latex gebonden platen.

WOL
Wol

Wanneer we een extra zachte toplaag nodig hebben, gebruiken we wol. We verkiezen Nederlandse Texel wol. De leverancier van deze wol staat garant voor een duurzame productie. Zo grazen de schapen op land dat nooit voor landbouw werd gebruikt en dus vrij is van bestrijdingsmiddelen en kunstmest.

PLUIMEN
Pluimen

Pluimen zorgen voor een zachte, luchtige vulling. Bij de keuze van de pluimen letten we op de herkomst ervan: we gebruiken duurzame pluimen van ganzen en eenden die vrij rondlopen op een boerderij in Frankrijk.

ECOLOGISCHE VULSCHUIMEN

We verkiezen om natuurlijke en duurzame materialen te gebruiken voor de vulling, maar om tijd en budget te besparen, kunnen we ecologisch vulschuim gebruiken.

Natuurlijk latex schuim

Natuurlijk latex schuim

Natuurlijke latex is geen lokaal product maar is wel één van de eenvoudigste ecologische alternatieven voor milieuvervuilende vulschuimen. Het kan op volledig dezelfde manier verwerkt worden. Natuurlijk latex schuim wordt onder andere gebruikt in luxe matrassen. Het is hypoallergeen, antimicrobieel, huisstofmijtresistent en ademend.

Dit zegt onze leverancier over zijn duurzame aanpak:

We willen graag net zo goed voor de natuur zorgen als zij voor ons zorgt. Onze latex is 100% natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. De productie van onze natuurlijke latex heeft veel minder energie nodig in vergelijking met synthetisch rubber en gebruikt geen chemicaliën of maskeermiddelen.”

Koudschuim

Koudschuim

Naturalis® High Resilience is een milieuvriendelijker alternatief voor schadelijke vulschuimen. Bij de productie van dit koudschuim is een deel van de fossiele grondstof vervangen door een plantaardige olie waardoor het een stuk minder vervuilend is.

BEKIJK OOK ONZE KLASSIEKE VULLING!
OF HEB JE BEKLEDING NODIG?

#PUUR #LOKAAL #NATUURLIJK