Over ons2018-04-24T10:56:21+00:00

ONS ATELIER HEEFT EEN MOTIEF

Loading...

Het verhaal achter onze producten kan en moet even mooi zijn als onze producten zelf. Ons verhaal gaat over respect en impact, over openheid en betrokkenheid, over aandacht voor mens, dier en natuur.

“Meubelstofferen is al een duurzame ambacht, maar door natuurlijke en lokale materialen te gebruiken, willen we echt het verschil maken.”

OVER ONS: NATHALIE & SARAH

Vijftien jaar ervaring als burgerlijk ingenieur-architect en burgerlijk ingenieur elektrotechniek zorgt ervoor dat we elk onze technische kennis meedragen. Vanuit een gezamenlijke passie voor mooie stoffen en materialen, kleuren en interieur schoolden we ons tot meubelstoffeerders. Begin 2017 richtten we Motief Atelier op. Omdat we allebei van de schoonheid van de natuur houden. Omdat de wereld te mooi is om er onbezonnen mee om te springen. Omdat ons atelier een motief heeft.

EEN HART VOOR DE LOKALE LANDBOUW

Ook onze wortels in de Vlaamse landbouw hebben we gemeen. We zijn beiden, wellicht niet toevallig, opgegroeid op een landbouwbedrijf. Vanuit deze band willen we de lokale agricultuur en economie ondersteunen. We streven naar samenwerkingen met plaatselijke boeren voor de productie van natuurlijke materialen. Daarom zetten we in op de lokale en korte keten en herstellen we de band tussen grondstoffen en eindproduct, producent en consument, platteland en stad.

ONZE VOORUITSTREVENDE AANPAK

Vanuit een sterk maatschappelijk engagement en onze zin voor onderzoek en experiment, gaan we op zoek naar grondstoffen en producten die een verhaal vertellen. We onderzoeken de mogelijkheden van natuurlijke materialen en hun bestaande toepassingen, en bekijken alternatieven voor synthetische stoffen zoals de vulschuimen die nu nog al te vaak gebruikt worden bij het bouwen van meubels. Ook houden we veelbelovende natuurlijke materialen zoals brandnetel, zeewier, algen en kurk en andere recente ontwikkelingen nauwlettend in het oog.

Hoe kunnen we met moderne technologieën efficiënter werken?

Ook dat zoeken we uit. Stelselmatig bouwen we kennis en expertise op. Door de natuurlijke vezels zelf te verwerken tot bruikbaar materiaal voor onze stoffeerprojecten, tasten we de mogelijkheden van duurzame technologie af en stimuleren we de creativiteit in de sector.